Brandveiligheid creëren

Brandveiligheid creëren

Het verzorgen van een scherpe brandveiligheid is een van de belangrijkste dingen om goed voor elkaar te krijgen. Zonder een gedegen voorbereiding komt u nergens.

Gebruik
Wanneer gebruiken mensen de brandwerende platen eigenlijk? Vooral om elektriciteitskabels af te dekken en bepaalde deuren of ruimtes extra te beschermen. Vooral op industriële locaties kunnen gevaarlijke stoffen en situaties voorkomen en de brandwerende platen zijn dan een uiterst betrouwbaar middel om nare ongelukken te voorkomen of in de kiem te smoren.

De platen kunnen daarbij ook in verschillende kleuren worden gespoten waardoor ze goed bij het interieur passen. Zo vallen ze niet op en dragen ze bij aan een fijn en aantrekkelijk interieur.

Promat
Door Promat brandwerende platen te gebruiken wordt de kans op brand een stuk kleiner en mocht de brand toch uitbreken dat is het risico een stuk kleiner. Er zijn verschillende soorten brandwerende platen. Afhankelijk van de functie, de kosten en de locatie wordt er voor sterk brandwerend bouwmateriaal gekozen.

Veiligheid
Er zijn genoeg platen beschikbaar die bestand zijn tegen allerlei vervelende situaties. Zo zijn de platen altijd bestand tegen hoge temperaturen, zijn ze explosiebestendig en buiten te gebruiken. Het materiaal kan tegen een stootje en is uiterst bruikbaar als inbraakpreventie. Daarnaast gaat het lange tijd mee waardoor het op de lange termijn een goedkope aankoop wordt.

Conclusie
Door goed na te denken over de functie en het brandplan beperkt u het risico op een ernstige brand tot een minimum. Bijna altijd gaat het goed of gebeurt er niks, maar voor die ene keer dat er iets fout gaat is het ontzettend belangrijk dat alles en iedereen optimaal beschermd zijn. De brandwerende platen doen hun best om die veiligheid te waarborgen.