Garagdeuraandrijving installeren

Garagdeuraandrijving installeren

Garagdeuraandrijving installeren
Je hebt een garagedeur die nog niet aan vervanging toe is maar je wilt hem wel graag met een druk op de knop kunnen openen. Wanneer je een naar buiten draaiende kanteldeur hebt of een horizontale sectionaaldeur is dat helemaal geen probleem. Voorwaarde is wel dat er een 230 Volt aansluiting in de garage zit en je boven de deur nog een ruimte van zo’n 12 cm over hebt.

De montage
Lees eerst de montagehandleiding goed door en leg alle onderdelen klaar. Demonteer oude vergrendelingen en hang de aandrijfmotor op de aangegeven plaats. Leid de ketting door de geleiderail zoals op de beschrijving aangegeven staat, verbind de uiteinden. Zet de poortarmslede op de rail en leg daarna de ketting aan het ander uiteinde op de kop van de aandrijfmotor. Schuif de ketting ook daar in de rail. Breng de ketting op spanning en zet aan het einde van de rail de lateibeugel vast.

De ze lateibeugel monteer je op de latei boven het deurgat en hang de rail waterpas. Aan de bovenkant van de garagedeur schroef je vervolgens de poortarm vast en ontgrendel de deur door de noodontgrendeling te laten vieren. Sluit de deur met de hand. Zet de schakelaar op de geleiderail om om de ‘gesloten’ stand aan te geven. Open de deur en markeer de ‘open’ stand.

De fijnafstelling
Sluit het systeem op het stroomnet aan. Door op de ‘leertoets’ te drukken test je het systeem en kan je de ‘open’ en ‘gesloten’ posities eventueel bijstellen. Test tot slot de automatische beveiligingsstop van de deur door hem tegen te houden bij een sluitbeweging. Tot zover het mechanische gedeelte. Wanneer alles naar tevredenheid werkt programmeer je als laatste de bijgeleverde handzenders.