Geef verwering door vocht en regeninslag geen kans

Geef verwering door vocht en regeninslag geen kans

Vochtige muren zorgen voor een ongezond leefklimaat in onze woning en een hoge energierekening. Daarnaast tast vocht de stenen en de voegspecie aan zodat een natte muur ook nog eens ten koste gaat van de duurzaamheid van onze huis. Om deze redenen is het belangrijk dat we tijdig wat aan ons vochtprobleem doen. Een vochtige muur aanpakken kan op 2 manieren:

  • Injecteren, hierbij worden gaten tot in de spouwruimte geboord waarna de muur met een waterafstotend stof geïnjecteerd wordt. Zo kan er zowel vanuit de grond geen optrekkend vocht als vanaf buiten geen doorslaand water meer in de stenen dringen.
  • Impregneren door de binnen- of buitenkant van de gevel te behandelen met een transparant middel. Het op water- of siliconenbasis kleurloze impregnaat wordt op de vooraf goed gereinigde muur aangebracht.

Elke muur is te behandelen tegen vocht
Om een gevel naar tevredenheid waterafstotend te maken maakt het niet uit van welk materiaal de muur gemaakt is. De meeste gevelimpregneermiddelen hechten even goed op bakstenen, natuurstenen, gepleisterde of kalkzandstenen muren. Daarom werken steeds meer professionals met het kwalitatief goede impregneermiddel Polykit van Phoenica BV. Dit transparante impregneermiddel wordt heel makkelijk op elke willekeurige vochtdoorlatende muur aangebracht en garandeerd een goede vochtwering van tientallen jaren.

Niet zelden komt het voor dat kelders alleen maar via de binnenzijde te bereiken zijn doordat ze aan de buitenkant omsloten zijn door aarde of muren van andere gebouwen. De enige mogelijkheid is dan de muur aan de binnenkant af te strijken met een waterafstotende specie. De afstrijklaag krijgt een nog hogere vochtbestendigheid wanneer het middel in de verhouding 1 op 5 aan het water van het betonmengsel wordt toegevoegd.