Keukenboiler plaatsen

Keukenboiler plaatsen

Keukenboiler plaatsen
Een keuken- of close-in-boiler plaatsen is helemaal niet zo moeilijk en kan je over het algemeen gewoon zelf. Wanneer je een boiler koopt zit er sowieso een overzichtstekening en werkbeschrijving bij. Daarop staat punt voor punt hoe je de keukenboiler installeren moet. Enkele aandachtspunten voordat je begint:

  • controleer of het clos-in-boiler pakket compleet is
  • gebruik een steeksleutel in de juiste maat om de knelfittingen vast te draaien. Hoe gemakkelijk een waterpomptang ook lijkt, je beschadigt er de moeren mee
  • bij té vast aandraaien van knelkoppelingen loop je de kans ze af te draaien, vast is vast, geef ze daarom niet nóg eens een extra slagje

Aansluiten van close-in-boiler
Om te beginnen sluit je de waterleiding af. Haal de toevoer naar de kraan los en monteer het koperen T-stuk. Sluit de inlaatcombinatie met enkele stukjes waterleiding en de bijgesloten fiberringen aan. Afhankelijk van het aantal spoelbakken dat je hebt plaats je een kruisstuk of een stop in de afvoer. Laat de slang in een lus naar beneden en weer naar lopen om een waterslot, tegen rioolluchtjes, te creëren.

De met metaal omvlochten verloopslang, 1/2″ koppel je met een eind aan de inlaatcombinatie, het andere eind verbindt je met de koudwaterinlaat. Koppel de tweede omvlochten verloopslang, -3/8″ aan de warmwateruitlaat van de boiler en sluit het andere eind aan de wamwaterpoot van de mengkraan op het aanrechtblad. Verbind de derde verloopslang, ½” tenslotte met het T-stuk van de centrale koudwateraanvoer en de koudwaterpoot van de keukenkraan.

Let op! Vul, voordat je de stekker in het stopcontact van de keukenboiler steekt, eerst het reservoir met water. Zet de warmwaterkraan open en zodra er water uit begint te komen weet je dat de boiler vol is. Zet hem nu pas aan.