Laminaat op de wand

Laminaat op de wand

Laminaat op de wand
Iets heel anders dan we gewend zijn; het laminaat van de vloer op de wand door laten lopen. Zo speel je met de het optische formaat van het vertrek doordat de scheidingslijn tussen muur en vloer wegvalt. Voor een vloer/wandcombinatie van laminaat begin je met het leggen van de vloer. Het wandlamninaat komt namelijk op de vloer te staan. Voor het rachelwerk neem je het beste latten van 18 cm dikte zodat je er gelijk eventueel kabels achter kan wegwerken. Voor het mooi verplaats je meteen de stopcontacten naar een zo laag mogelijke plaats.

Plaatsen van laminaten wand
Uitgaande van een gladde binnenwand lijm je de rachels, met een onderlinge afstand van 40 cm, op de muur. Op ongelijke muren boor je eerst gaten voor en schroef je de rachels in pluggen vast. De laminaten voor de muur breng je net als die op de vloer, verspringend aan. Het mooiste is het als je het patroon van de vloer kan volgen. Voor de kopse kant van de vloer dien je dan van te voren wel te beslissen, in verband met je rachelwerk, of je in dezelfde lijn door op de muur wil. Lijm de laminaten plank voor plank op het rachelwerk.

Afwerken van muurlaminaat
Voor de overgang naar het plafond kan je een gelijk gekleurd hoekplintje nemen. Als je de overgang vloer/wand heel strak heb gekregen zou je hier met een dunne streep kit volstaan. Transparant of in dezelfde kleur als het materiaal, het gaat er maar om dat er geen stof tussen kan. Heeft de muur zelf een kopse kant staat een lichtjes opgeschuurde eenvoudige hoekstrip van aluminium heel cool bij grijstinten. Je kan er ook een nemen die bij je laminaatsoort hoort.