Overkapping of tuinhuis

Overkapping of tuinhuis

Ben je druk bezig om je tuin op te knappen en het is een grote wens van je dat deze er weer pico bello uit komt te zien? Dan kan een tuinhuisje of overkapping een prima manier zijn om hier zorg voor te dragen. Er verschillende mogelijkheden om deze wensen te realiseren. Maar wat kies je nu precies en waar zitten exact de verschillen in?

Het verschil tussen een tuinhuisje en overkapping

Tuinhuisjes zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo zijn er 5-hoekige en 8-hoekige modellen. Deze kun je bijvoorbeeld in de hoek van een tuin plaatsen. Dan wordt er zo weinig mogelijk ruimte in beslag genomen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een standaard tuinhuisje, maar dit is vaak wel een klein model.

Overkappingen worden vaak bij een terras gebruikt, of aan het huis vastgebouwd. Het zorgt voor extra leef- en wooncomfort. Het is vaak niet zo geschikt om spullen op te bergen, omdat er een tuinset onder kan komen te staan staan, of hout dat voor de open haard wordt gebruikt. Het is wel een ideale manier om op een gezellige manier te ontspannen. Je kunt er lekker onder koken, barbecue├źn, of wat kleine spulletjes onder zetten.

Kies voor een mooie combinatie

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie van een tuinhuisje met overkapping. Er zijn kant en klare modellen beschikbaar. Enerzijds heb je opbergruimte, anderzijds kun je ook gewoon genieten onder een overkapping. Je kunt de overkapping soms ook gebruiken als carport.

Natuurlijk is je keuze ook een beetje afhankelijk van de ruimte die er beschikbaar is in je tuin. Wanneer je daar advies bij nodig hebt, dan kun je natuurlijk altijd eens vragen of er een buitenhuis architect naar wilt kijken. Deze ziet soms net wat meer dan jij met een gewoon oog ziet.