Snelle douche make over

Snelle douche make over

Snelle badkamer make over
Een badkamer vernieuwen brengt altijd een heleboel breek- en hakwerk met zich mee. Met XPS hardschuimplaten en douchevloerelementen bekleed je zonder de oude wand- en vloerafwerking te verwijderen in no time een nieuwe douchehoek of badkamer. De nieuwe bekleding wordt met mechanische ankers op een regelwerk verankert of direct met een speciale kleefpasta op de oude betegeling aangebracht.

XPS plaatmateriaal is fabriek-af waterdicht afgewerkt en kan daardoor direct betegelt worden. Ze zijn met een breekmes gemakkelijk te snijden en het lichte gewicht maakt ze eenvoudig te monteren. Om doorsijpeling van water tussen de onderlinge elementen te voorkomen dienen naden en randen afgewerkt te worden met een productgerichte pasta en band.

Douche-elementen
Van hetzelfde materiaal zijn er ook kant en klare douche-elementen in vele maten en modellen. Standaard zijn een waterafschot en afvoerbevestiging aangebracht. De douchebakplaten kunnen vlak gemonteerd, voor een rolstoeltoegankelijke douche of opgehoogd worden met opvulplaten wanneer je een hogere douchebak wilt.

XPS waterbestendige hardschuimplaten voor de badkamer zijn er in twee maten: 60 x 130 cm en 60 x 260 cm. Diktes variƫren van 0,4 tot 5 cm. Van hetzelfde materiaal zijn tevens hoekelementen en rozetten voor de afdekking van leidingdoorvoeren te verkrijgen.