Terrasoverkapping bouwen: de voorbereiding

Terrasoverkapping bouwen: de voorbereiding

Wie wil het niet! Lekker buiten zitten, ook als het regent én ook als de zon fel schijnt. Niet voor niets zijn terrasoverkappingen daarom ook zo populair. Overkappingen vind je in vele maten en soorten. Wil je een terrasoverkapping van hout, van zeildoek, van glas of aluminium.

Welke keuze je ook maakt, je zult een aantal stappen moeten doorlopen voordat je aan de slag kunt. Hieronder hebben we de stappen op een rij gezet:

1) Bedenk eerst wat je plannen ongeveer zijn. Op basis daarvan kun je de verdere besluiten nemen.

2) Bekijk of een bouwvergunning nodig is. Maak je een overkapping die relatief klein is van dakplaten dan is een vergunning meestal niet nodig. Hoe dan ook is het verstandig om eerst navraag te doen bij je gemeente.

3) Voor je aan de slag gaat, heb je een bouwtekening nodig. Het inhuren van een bouwkundige of architect kan – ook als je een goede doe het zelfer bent – problemen achteraf voorkomen. Een optie is ook om zelf een bouwtekening te maken met een programma zoals je die op internet kunt vinden.

terrasoverkapping bouwen

4) Maak een lijst met materialen die je nodig denkt te hebben.

5) Op basis van de bouwtekening en de materialenlijst kun je een begroting maken. Je weet dan ook waar je financieel aan toe bent.

6) Plan de bouw. Wanneer heb je zelf tijd, hoeveel tijd heb je nodig, wanneer kun je klaar zijn en in welke volgorde kun je aan de slag?

Succes met de bouw!