Woningontruiming bij verbouwing

Woningontruiming bij verbouwing

Het is vervelend als je huis ontruimt moet worden, maar vaak is daar wel een goede reden voor. Zeker bij een grootscheepse verbouwing of asbestverwijdering kan het voorkomen dat huizen ontruimt moeten worden. Hoe pak je dat het beste aan?

Je kan alles alles zelf regelen maar veel mensen kiezen ervoor om een ervaren bedrijf voor woningontruiming in te schakelen die met veel ervaring huizen ontruimen. Wanneer je het zelf doet houdt dan rekening met een aantal zaken:

Plan van aanpak

Bij het ontruimen van een woning voor verbouwing is het belangrijk te weten wat de deadline is van de ontruiming en wat er ontruimt moet worden. De verbouwers kunnen dan ongestoord direct aan de verbouwing beginnen zonder dat er nog iets in de weg staat of bepaalde eigendommen die beschadigd is kunnen worden tijdens de verbouwing.

Van klein naar groot

Werk bij het ontruimen van de woningen van klein naar groot. Vaak zijn het de kleine spullen die gemakkelijk te verzamelen zijn en we te brengen. Grotere dingen zoals meubels kunnen het beste tot het laatst bewaard worden wanneer al het andere al is ingepakt en afgevoerd.

Complete verwijdering

Niet alles wat verwijderd moet worden zit los, denk hier vooral aan de vloer. Veel woningen die ontruimt moeten worden hebben ook een vloer dat weggehaald moet worden. Veel woningen die vinyl als vloer hebben is een minder probleem dan vloerbedekking. Parket en laminaat is uiteraard ook best wel een klus maar ook redelijk makkelijk weg te halen. Voor het verwijderen van vloerbedekking.

Opslag

Voor het verhuizen of tijdelijk onderbrengen van alle goederen moet je vooraf een opslagplek hebben waar alles onder gebracht wordt voor de duur van de verbouwing. Vaak kun je voor even, snel een opslagcontainer of box huren huren waar de eigendommen goed en beveiligd bewaard kunnen worden.

Tijdelijk onderkomen

Voor jezelf is het natuurlijk ook prettig als je een tijdelijk verblijft weet te vinden zolang je niet je eigen woning in kan tijdens de verbouwing. Maak hiervoor dus een budget wanneer je besluit een andere woning tijdelijk te huren of als je besluit in een hotel te verblijven.

Einde verbouwing

Voor de duur van het project heb je de woning ontruimt maar dan moet alles ook weer terug naar de woning. Ook hier moet je uitgaan van een goede planning voor de terugkeer en installatie van alle eigendommen.

Voor veel mensen is dit ook weer een uitgelezen kans om na de verbouwde woning opnieuw in te richten met nieuwe meubels, het oude wat misschien al weg is gedaan met het grofvuil kan weer herplaatst worden met nieuw meubilair.