Doe-het-zelver kiest voor deltaschuurmachine

Het valt op dat doe-het-zelvers steeds vaker kiezen voor een deltaschuurmachine, maar waarom is dat eigenlijk zo? Een deltaschuurmachine heeft toch veel weg van een vlakschuurmachine en beschikt toch over een beperkte hoeveelheid functies? Tja, die vragen kunnen bij je opkomen als je zo’n titel leest. Toch hebben de meeste doe-het-zelvers vaak standaard een deltaschuurmachine in hun gereedschapskist liggen. Natuurlijk hebben ze deze machine niet als leuk hebbedingetje aangeschaft. Nee, hier is een reden voor en dat is dat deltaschuurmachines echt van toegevoegde waarde zijn tijdens het klussen. Waarom dit eigenlijk zo is leggen wij verder uit in deze blog. Zo hebben wij een aantal situaties beschreven wanneer een deltaschuurmachine van pas kan komen.

Het schuren van hoeken

Als je hoeken wilt schuren kun je dit met de handschuurpapier doen. Vaak valt dit nog vies tegen, want het is nogal moeilijk om met je handen in de fijnste hoekjes te komen. Een andere oplossing is het gebruik maken van een vlakschuurmachine. Dat wil allemaal prima, zolang de hoeken maar niet kleiner zijn dan 90 graden. Laten de hoeken die jij wilt schuren dit nou wel zijn. Dan is er geen ontkomen meer aan, want hier is de deltaschuurmachine het geschikte hulpmiddel voor. Dankzij zijn driehoekige schuurzool is het schuren van de kleinste hoeken geen enkel probleem.

lichtgewicht

Een deltaschuurmachine is ten opzichte van andere schuurmachines licht in gewicht. Natuurlijk verschilt dit wel per type. Neem bijvoorbeeld een accu schuurmachine, die vaak dankzij zijn accu een stuk zwaarder is. Op zoek naar een echte lichtgewicht? Dan is het verstandig om te kiezen voor de Black & Decker mouse schuurmachine. Extra compact en weegt nog geen één kilo. Ideaal om verticaal of zelfs boven je hoofd te kunnen schuren zonder vermoeide armen te krijgen.

Voordelig

Een 3e voordeel van een deltaschuurmachine is dat deze erg voordelig is. Voor een paar tientjes heb je al een deltaschuurmachine in je bezit. Wanneer een product niet al teveel kost is de bedenktijd vaak veel korter. Hierdoor worden de meeste deltaschuurmachines vaak in een impuls gekocht, want zo’n voordelige machine laat je natuurlijk niet liggen.